Komentarze bardzo mile widziane :)

Z góry dziękuję za Wasze komentarze i uwagi

poniedziałek, 19 kwietnia 2010

Naleśniki - propozycje farszu (na słono)

Jak nie mam siły na gotowanie "pełnowartościowego" obiadu lub przejedzą się nam kanapki na kolację, to serwuję towarzystwu naleśniki w wersji na słono.

Oto propozycje nadzienia (będę dodawać je po kolejnych testach):
1. keczup/ser żółty/szynka
Na połówce już usmażonego z jednej strony naleśnika rozsmarowuję odrobinę keczupu (najmłodszy ma opcję bezkeczupową), układam plastry żółtego sera oraz szynki. Składam naleśnik na pół i dalej smażę - raz z jednej, raz z drugiej strony. Generalnie chodzi o to, żeby ser się rozpuścił.

2. masa szpinakowa
Odsyłam do przepisu pod tytułem: Dzieci jednak lubią szpinak

3. ketchup/parówka/starty żółty ser/panierka
Smarujemy naleśnik keczupem, kładziemy starty żółty ser, a potem parówkę. Całość ładnie zawijamy, przycinamy tam gdzie trzeba, panierujemy w jajku oraz bułce tartej i obsmażamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz