Komentarze bardzo mile widziane :)

Z góry dziękuję za Wasze komentarze i uwagi

poniedziałek, 19 kwietnia 2010

Domowy budyń czekoladowy

W związku z brakiem "gotowców" w domu przygotowałam własną wersję budyniu czekoladowego. Śmiem twierdzić, iż jest smaczniejszy od kolegów z torebki.

Potrzebujemy:
0,5l mleka
2 łyżki ciemnego kakao (lub mniej w zależności od upodobań)
1,5-2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki cukru
1 łyżka masła (wersja lux)
kawałek czekolady (gorzkiej, mlecznej...)

Każdy wie jak przygotowuje się budyń, więc nie będę się wymądrzać. Mam tylko jedną uwagę - kawałki czekolady wrzucam jak budyń jest już ugotowany. Idealnie się rozpuszczają...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz