Komentarze bardzo mile widziane :)

Z góry dziękuję za Wasze komentarze i uwagi

poniedziałek, 15 marca 2010

Najlepsze ciasto świata, czyli NCŚ rządzi

Taką nazwę dla tego pysznego ciasta wymyślił dawno temu mój mąż. Szybkie, bez pieczenia i proste - same zalety:)

Potrzebujemy:
2 opakowania kremu karpatkowego Delecty (innych firm są mniej smaczne)
2 kostki masła (miękkie)
1l mleka
3 opakowania krakersów (tradycyjne)
odrobina mleka

Przygotowujemy krem karpatkowy zgodnie z opisem na pakowaniu (gotujemy mleko, do którego wlewamy rozpuszczony proszek, studzimy i miksujemy z miękkim masłem). Dużą blachę wykładamy krakersami maczanymi w mleku. Wykładamy masę, układamy drugą warstwę krakersów i wykładamy resztę masy. Wierzch posypujemy rozgniecionymi krakersami. Do lodówki, żeby całość stężała. Palce lizać!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz