Komentarze bardzo mile widziane :)

Z góry dziękuję za Wasze komentarze i uwagi

środa, 22 sierpnia 2012

Cukinia faszerowana mięsem

Ostatnio cukinia jest u nas bardzo popularna. Tym razem nafaszerowałam ją mięsem.

Potrzebujemy:
2 młode cukinie przecięte wzdłuż, z wydrążonym środkiem
40 dag mięsa mielonego (polecam z indyka)
4 plastry cebuli - dobrze posiekane
1 ząbek czosnku - dobrze posiekany
pieprz, słodka papryka i vegeta do smaku
natka pietruszki - posiekana, wg. gustu (idealnie tu pasuje, więc można dodać więcej niż mniej)
żółty ser


Cebulę podsmażamy, a na koniec dodajemy czosnek, żeby się nie spalił. Wrzucamy do mięsa, pieprzymy i dodajemy odrobinę vegety&słodkiej papryki oraz natkę pietruszki. Mieszamy farsz i układamy na cukinii. Po 30 min pieczenia (jeżeli zbytnio rumieni się, to można położyć folię) układamy plastry żółtego sera i zapiekamy kolejne 10-15min, żeby ser zarumienił/rozpuścił się.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz