Komentarze bardzo mile widziane :)

Z góry dziękuję za Wasze komentarze i uwagi

czwartek, 6 maja 2010

Bułka kukurydziana z serem / Chlebek kukurydziany z serem

W poszukiwaniu przekąsek dla dzieci trafiłam na przepis p. Agnieszki Kręglickiej w nr 27/2010 Wysokich Obcasów. Zawsze to miła odmiana codziennego menu...

Potrzebujemy:
100g mąki pszennej
100g kaszki kukurydzianej (moja była "średnia")
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100g tartego żółtego sera (ja dałam sporo mniej)
2 jaja
1,5 szklanki mleka
2 łyżki oliwy z oliwek
sól

Piekarnik nagrzewamy do 200°C. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia.
Jajka mieszamy z mlekiem oraz oliwą, a w drugiej misce: makę z kaszą, serem, solą i proszkiem do pieczenia. Wszystko mieszamy razem i przelewamy do keksówki. Wstawiamy do piekarnika na 1 godzinę (w oryginale było to tylko 40min.) i zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia.
A oto efekt:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz